Informacije o zaštiti ličnih podataka

Korištenje aplikacije MyŠKODA

U ovom dokumentu, ŠKODA AUTO a.s., sa sjedištem u tř. Václava Klementa 869, Mladá Boleslav II, Poštanski broj 293 01, registracijski broj kompanije: 00177041, upisan u poslovnom registru koji se vodi na općinskom sudu u Pragu pod brojem B 332 (u daljnjem tekstu ŠKODA AUTO”), kao kontrolor ličnih podataka, osigurava vam informacije o obradi ličnih podataka i o vašim pravima povezanim sa subjektom obrađivanja.

Obrada se obavlja u vezi sa sljedećom aktivnosti:
Korištenje aplikacije MyŠKODA

Svrha obrađivanja:
Korištenje aplikacije MyŠKODA

Opis i svrha obrađivanja:
Vaši lični podaci se obrađuju nakon registracije i aktivacije svih funkcija aplikacije MyŠKODA (prikaz odgovarajućeg digitalnog priručnika, pretraga trgovaca, prikaz tehničkih i radnih detalja proizvoda, pohranjivanje parking mjesta i planiranje rute u skladu s kalendarom) uključujući njihovu podršku i razvoj.

Ovlaštenje za obradu:
Obrada se vrši na osnovu pristanak koji vi dodjeljujete.

Kategorije ličnih podataka koje obrađujemo:
Identifikacijski podaci, podaci za kontakt, opisni podaci, komunikacija, interakcija, tehnički i radni podaci o proizvodima, lokalizacijski podaci i profili izvedeni na osnovu takvih podataka.

Obrada i period arhiviranja:
10 godina

Kategorije obrađivača ili primalaca kojima možemo dati lične podatke:
Vaši lični podaci mogu se dostaviti distributivnoj mreži ŠKODA AUTO i Volkswagen Grupi za obradu i propisane svrhe. Vaši lični podaci mogu se, po zahtjevu, dostaviti javnim tijelima, naročito sudovima, policiji Češke Republike i drugim tijelima za provedbu zakona u zahtijevanoj mjeri i u okviru zakona.

Izvor ličnih podataka:
Na osnovu vaših ulaza u aplikaciju i vašeg profila na web stranici ŠKODA AUTO.

Dostavljanje ličnih podataka trećim zemljama ili međunarodnim kompanijama:
Vaši lični podaci neće se dostavljati trećim stranama niti međunarodnim kompanijama za potrebe obrade subjekta.

Automatizirano odlučivanje na osnovu ličnih podataka:
Automatizirano odlučivanje ne obavlja se za potrebe obrađivanja.

Razne informacije:

Google Analytics
Ova aplikacija koristi Google analitiku, uslugu koju pruža Google, Inc. (u daljem tekstu "Google"). Google analitika analizira informacije o upotrebi aplikacije. Google će prenijeti informacije i pohraniti ih na servere u Sjedinjenim Državama. Google će koristiti takve informacije za potrebe procjenjivanja upotrebe aplikacije i praviti izvještaje o njenoj upotrebi, koji su namijenjeni za operatora. Google takođe može dati ove podatke trećim stranama kako bi se informacije obradile ili ako je potrebno u zakonske svrhe. Radi zaštite privatnosti korisnika, ŠKODA AUTO koristi usluge Google analitike bez registriranja IP adrese korisnika.

Ostalo
Lični podaci mogu se arhivirati u javnom interesu i koristiti u naučne, historijske svrhe i u svrhe statističkog istraživanja. U opravdanim slučajevima, lični podaci mogu podlijegati obradi na temelju rješavanja pravnih pitanja, uključujući izvršavanje obaveza prema tijelima javne uprave i praćenje i trajnu procjenu pravnih rizika.