ŠKODA Connect LITE – sovellus

Palvelut

Tehtävät

Kirjautumatta käytetyt palvelut
Kun käytät sovelluksen palveluja, jotka eivät edellytä kirjautumista, tietosi tallennetaan vain paikallisesti mobiililaitteeseesi. Jos tällaisten palvelujen tuottaminen edellyttää muiden tietojen käsittelemistä, kerromme niistä kohdassa Kirjautumatta käytetyt yksittäiset palvelut.

Kirjautumista edellyttävät palvelut
Kun käytät kirjautumista edellyttäviä palveluja, tiedot siirretään datapalvelimeen. Tietoja käsitellään ja – palvelun mukaan vaihdellen – tiedot tallennetaan ŠKODA-käyttäjätilillesi palvelimessa.

A. Kirjautumatta käytettävät yksittäiset palvelut

Jäljempänä on kuvaus yksittäisistä palveluista, joiden käyttäminen ei edellytä kirjautumista.

I. Trips

Kun SKODA Connect LITE -sovelluksen ja datapistokkeen välille on muodostettu yhteys, SKODA Connect LITE -sovellus lähettää geodatan matkatietojen tallentamista varten ja tallentaa tiedot paikallisesti mobiililaitteeseesi. Reitin tiedot, päivämäärä, kellonaika, ajettu matka, kesto, ajoaika, seisonta-aika, keskinopeus, enimmäisnopeus ja arvioidut polttoainekustannukset (jotka noudetaan Fuel Monitor -palvelusta) ja tiedot taloudellisesta ajosta tallennetaan. Ajotyyli luokitellaan ”tehokkaaksi” tai ”ei-tehokkaaksi” ja pisteytetään käyttämällä parametreina alku- ja loppuaikaa, moottorin kierrosnopeutta, kiihdytyksiä ja jarrutuksia ja nopeutta sekä jäähdytysaineen lämpötilaa. Matka voidaan lisäksi määrittää yksityiseksi, työmatkaksi tai kodin ja työpaikan väliseksi matkaksi. Matkan lopuksi voit tarkastella matkoja, viedä ne vientitoiminnolla PDF-tiedostona tai poistaa ne milloin tahansa. Jos et poista matkoja, ne säilyvät tallennettuina mobiililaitteessasi, kunnes poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

Voit ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa SKODA Connect LITE -sovelluksen asetuksissa ja mobiililaitteen asetuksissa.

II. Challenges-toiminto

Challenges-toimintoa käyttämällä voit kerätä lisäpisteitä ajotyylin tehokkuudesta saatujen pisteiden lisäksi, jotta saat tilapäivitykset entistä nopeammin. Päätät itse, mihin avoimiin haasteisiin osallistut. Voit osallistua samanaikaisesti enintään kolmeen haasteeseen eri luokissa. Voit milloin tahansa tarkastaa suoritettavat tehtävät ja peruuttaa haasteen. Joidenkin haasteiden onnistunut loppuun vieminen voi avata uusia haasteita, jotka voit käynnistää. Lisäksi palvelussa on rajallinen määrä (piilossa olevia) haasteita, joita ei tarvitse käynnistää erikseen. Ne on tarkoitettu yllätyksiksi asianmukaisten parametrien saavuttamisen jälkeen.

Yksittäisten haasteiden onnistuneen loppuun viemisen määrittämisessä käytetään seuraavien parametrien erilaisia yhdistelmiä: tehokas ajotapa, ajettu matka, nopeus, kiihdytykset ja jarrutukset, jäähdytysaineen lämpötila, aikajakso, määränpää, moottorin kierrosnopeus, korkeusero, matkojen määrä ja Fuel Monitor -palvelun tiedot. Kun olet suorittanut haasteen onnistuneesti, tiedot säilyvät mobiililaitteessasi tallennettuina siihen asti, että poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

Voit ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa SKODA Connect LITE -sovelluksen asetuksissa ja mobiililaitteen asetuksissa.

III. Assistance Call -toiminto

Käyttäjä voi hätätilanteessa soittaa SKODA Connect LITE -sovelluksessa suoraan seuraaviin numeroihin:

 • Roadside-tiepalvelu 
 • Asiakaspalvelu

Sovelluksessa voit lisäksi jakaa sijaintipaikkasi muiden kanssa esimerkiksi lähettämällä tekstiviestin tai sähköpostiviestin.

Sijaintitiedot voidaan lähettää vain, jos mobiililaite pystyy tunnistamaan kelvollisen sijaintipaikan ja jos olet ottanut käyttöön geodatan lähetysasetuksen SKODA Connect LITE -sovelluksessa mobiililaitteesi asetuksissa. Kun käyttäjä valitsee puhelinnumeron, ääniyhteys muodostetaan. Kun soitat puhelun, vain puhelinnumerotietosi välitetään.

Voit ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa SKODA Connect LITE -sovelluksen asetuksissa ja mobiililaitteen asetuksissa.

IV. Service and Schedule -palvelu

Service and Schedule -palvelussa voit luoda yleiskuvan ŠKODA-huoltopalvelukumppaneista. Voit valita valtuutetun huoltopalvelukumppanin suosikiksi. Voit lisäksi tarkastella huoltopalvelukumppanin yhteystietoja ja matkaa huoltopalvelukumppanin toimipisteeseen, käynnistää puhelun ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa ja käyttää mobiililaitteesi navigointiohjelmaa huoltopalvelukumppanin toimipisteeseen löytämiseksi. Huoltopalvelukumppanille ei siirretä automaattisesti tietoja.

Geodataa siirretään, jotta voit tarkastella tietoja nykyisen sijaintipaikkasi lähellä sijaitsevista huoltopalvelukumppaneista. Voit milloin tahansa ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä mobiililaitteen asetuksissa.

V. Support-tukipalvelu

Jos tarvitset apua, voit ottaa yhteyttä SKODA Connect LITE Support -tukipalveluun sähköpostitse tai puhelimitse. Jos valitset sähköpostiviestin lähettämisen, sähköpostiohjelmaasi siirretään seuraavat tiedot valmiiksi määritetyn tekstin muodossa, jos sellainen on tallennettuna SKODA Connect LITE -sovelluksessa:

 • Maa ja vuokraaja
 • Ajoneuvon valmistenumero
 • Älypuhelimen malli
 • Älypuhelimen koodinimi (vain Android-laitteet)
 • Älypuhelimen järjestelmä ja versio
 • Sovellusversio
 • Datapistokkeen sarjanumero
 • Datapistokkeen tehdasohjelma
 • Datapistokkeen versiotietojen taulukko


Tiedot auttavat ŠKODA Connect LITE Support -tukipalvelua palvelemaan optimaalisesti tukitapauksessa ja ongelman poistamisessa. Voit muokata valmiiksi määritettyä tekstiä sähköpostisovelluksessa ennen viestin lähettämistä ja päättää, mitkä tiedot ovat ŠKODA Connect LITE -tuen käytettävissä. Kun otat yhteyttä sähköpostitse, meille siirtyy edellä lueteltujen tietojen lisäksi tieto lähettäjän sähköpostiosoitteesta.

Kun käyttäjä valitsee Call Support -vaihtoehdon, ääniyhteys muodostetaan. Kun soitat puhelun, vain puhelinnumerotietosi välitetään.

B. Kirjautumista edellyttävät yksittäiset palvelut

Jäljempänä on kuvaus yksittäisistä palveluista, joiden käyttäminen edellyttää kirjautumista.

I. My SKODA -palvelu

Jos ŠKODA Connect LITE -sovellus on yhdistetty autoosi, sovelluksessa luodaan automaattisesti uusi autoprofiili, joka otetaan käyttöön pariksi liitetyn auton tiedoissa ajoneuvon valmistenumeron (VIN) perusteella. Jos haluat myöhemmin yhdistää ŠKODA Connect LITE -sovellukseen toisen auton, sitä varten määritetään ja otetaan käyttöön uusi autoprofiili. My ŠKODA -palvelussa voit tarkastella tietoja esimerkiksi auton nimestä, ensimmäisestä rekisteröintipäivämäärästä, rekisterinumerosta, seuraavan katsastuksen ajankohdasta (käyttäjän määrittämä asetus) ja akun jännitteestä. Lisäksi näytetään seuraavat tiedot: automalli (luettu valmistenumerosta), polttoaineen nykyinen määrä ja ajettujen kilometrien kokonaismäärä. Suostumuksesi perusteella autosta voidaan lisäksi näyttää seuraavat tiedot: malli, vuosimalli, korin väri, sisustuksen väri vertaamalla valmistenumeroa ŠKODAn tietokantaan. Lisäksi käyttäjä voi säilyttää renkaita autossa (katso lisätietoja kohdata Renkaat).

Jos seuraavan huollon määräaika on 30 päivän kuluessa tai seuraavan 1 500 kilometrin kuluessa, näyttöön tulee muistutus seuraavasta huoltokerrasta. Koko SKODA Connect LITE -sovelluksen sisältö perustuu käytössä olevaan autoprofiiliin.

II. Service and Schedule -palvelu

Service and Schedule -palvelussa voit luoda yleiskuvan SKODAn huoltopalvelukumppaneista ja hallita sovittuja ja toteutuneita huoltokäyntejä paikallisesti älypuhelimessa.

Service and Schedule -palvelussa voit lähettää huoltopalvelupyynnön valitsemastasi aiheesta valitulle huoltopalvelukumppanille.

Voit lisätä manuaalisesti tiedon huoltoajasta valitun huoltopalvelukumppanin toimipisteessä asianmukaiseen huoltopalvelupyyntöön Service and Schedule -palvelussa heti, kun saat ajasta ilmoituksen. Huomaa, että huoltoaikaa ei koskaan vahvisteta käyttämällä ŠKODA Connect LITE -sovellusta. Tietoa lisäämästäsi huoltoajasta ei välitetä Volkswagen AG:lle. Jos muutat manuaalisesti ŠKODA Connect LITE -sovellukseen lisäämäsi huoltoaikaa tai poistat sen, tiedot tekemistäsi muutoksista tai poistosta eivät välity ensisijaiselle huoltopalvelukumppanillesi.

Jos huoltoaika on jo toteutunut, voit lisätä huoltoajan tietoihin kuvia, esim. laskun. Sovellus voi lisäksi suostumuksellasi tehdä merkinnän mobiililaitteesi kalenteriin.

Voit lisäksi valita haluamasi huoltopalvelukumppanin ensisijaiseksi, tarkastella huoltopalvelukumppanin yhteystietoja ja matkaa toimipisteeseen, käynnistää puhelun ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa ja käyttää mobiililaitteesi navigointiohjelmaa palvelukumppanin toimipisteeseen löytämiseksi. Tietoja ensisijaiseksi valitsemastasi yhteistyökumppanista ei välitetä automaattisesti huoltopalvelukumppanille.

Jos et poista merkintöjä, ne säilyvät tallennettuina mobiililaitteessasi, kunnes poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

Geodataa siirretään, jotta voit tarkastella tietoja nykyisen sijaintipaikkasi lähellä sijaitsevista palvelukumppaneista. Voit milloin tahansa ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä mobiililaitteen asetuksissa.

III. Huoltopalvelupyyntö

Jos huoltotarpeen määritys perustuu ŠKODA Connect LITE -sovelluksen keltaisiin varoituksiin ja virhesanomiin tai huoltotarkastuksen tai öljynvaihdon huoltoväliin, voit pyytää ensisijaista ŠKODA-huoltopalvelukumppaniasi, joka on tallennettu Service and Schedule -valikkokohtaan, ehdottamaan yksilöllistä huoltoaikaa. Käytettäväsi on tätä tarkoitusta varten seuraavat vaihtoehdot:

1. Automaattinen huoltopalvelupyyntö: Jos annat suostumuksesi automaattisen huoltopalvelupyynnön esittämiselle auton huoltotarkastuksesta ja/tai öljynvaihdosta, tarvittavat tiedot autosta ja asiakastietosi välitetään automaattisesti ensisijaiselle huoltopalvelukumppanillesi (sinun tarvitsematta tehdä mitään), kun sovellus tunnistaa huoltotarpeen. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

2. Manuaalinen huoltopalvelupyyntö: Jos et ole antanut ŠKODA Connect LITE -sovelluksen asetuksissa suostumustasi automaattisen huoltopalvelupyynnön lähettämiselle huoltotarkastuksesta ja/tai öljynvaihdosta ja jos järjestelmä antaa keltaisen varoituksen tai virhesanoman tai tunnistaa huoltotarpeen (tarkastus/öljynvaihto), voit antaa suostumuksesi huoltopalvelupyynnön lähettämiselle erikseen kyseisen keltaisen varoituksen, virhesanoman ja/tai tarkastus- tai öljyvaihtotarpeen perusteella. Tarvittavat tiedot autosta ja asiakastietosi välitetään sen jälkeen ensisijaiselle ŠKODA-huoltopalvelukumppanillesi.

Jos olet antanut suostumuksesi, seuraavat tiedot välitetään Volkswagen AG:n palvelimen kautta ensisijaiselle ŠKODA-palveluntarjoajallesi:

 • Ajoneuvon valmistenumero
 • Kuvaus
 • Ajetut kilometrit
 • Tuotemerkki/malli/vuosimalli
 • Moottorin koodi
 • Vaihteiston koodi
 • Huoltoväli – Huoltotarkastuspalvelu
 • Huoltoväli – Öljynvaihtopalvelu
 • Osoitelomake
 • Tehtävä
 • Etu- ja sukunimi
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite


Jos palvelutarve tunnistetaan punaisten varoitusten perusteella SKODA Connect LITE -sovelluksessa, voit soittaa Roadside-tiepalveluun.

Palvelun koordinoimiseksi ja optimoimiseksi huoltopalvelukumppani ilmoittaa edellä luetellut huoltoajan käsittelyyn tarvittavat tiedot ja henkilötietosi SKODA AUTOlle ja paikalliselle viralliselle maahantuojalle/organisaatiolle maassa. Katso maahantuojan/organisaation tiedot maassa napsauttamalla seuraavaa linkkiä: http://www.skoda-auto.com/company/importers

Jos et anna suostumustasi tietojesi välittämiseen, huoltopalvelupyynnön lähetyspalvelu ei ole käytettävissä eikä tietoja välitetä huoltopalvelukumppanille.

IV. Statistics-tilastopalvelu

Statistics-tilastopalvelussa arvioidaan tilastollisesti sinulle valitut parametrit, kuten ajetut kilometrit, ajoaika tai keskimääräinen tehokas ajotapa. Tätä tarkoitusta varten tallennetaan tiedot esimerkiksi päivämäärästä, kellonajasta, matkamittarin lukemasta ja nopeudesta. Tilastotiedot voidaan esittää eri aikajaksoilta (päivä, viikko, kuukausi tai vuosi). Arviointi rajoittuu tietoihin, jotka kerätään seuraavissa palveluissa: Trips, Fuel Monitor ja Challenges.

V. Fuel Monitor -toiminto

Useissa automalleissa Fuel Monitor tunnistaa automaattisesti tankkauspysähdyksen aina, kun polttoaineen määrä kasvaa vähintään 10 litraa (jos tankkausta ei tunnisteta automaattisesti, voit lisätä tiedon manuaalisesti). Toiminto auttaa sinua luomaan ja tallentamaan yleiskatsauksen tankkauspysähdyksistä, tankkauskustannuksista ja ajetuista kilometreistä. Kun ŠKODA Connect LITE -sovellus muodostaa yhteyden datapistokkeeseen autossasi, järjestelmä arvioi tankatun polttoainemäärän litroina. Voit muokata milloin tahansa tätä arvoa manuaalisesti. Tankkauspysähdyksen automaattisen tunnistuksen jälkeen tankkauspaikan sijainti tunnistetaan mobiililaitteesi paikannustietojen (geodata) perusteella ja tallennetaan automaattisesti Fuel Monitor -toiminnossa. Sijaintitiedot voidaan lähettää vain, jos mobiililaite pystyy tunnistamaan kelvollisen sijaintipaikan ja jos olet ottanut käyttöön geodatan lähetysasetuksen ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa mobiililaitteesi asetuksissa. Jos lisäät tankkauspysähdyksen manuaalisesti, voit tallentaa osoitteen itse.

Jos polttoaineen määrä alittaa 10 litran ja 5 litran raja-arvot, SKODA Connect LITE -sovelluksen News-kohtaan tulee kehotus tankata auto. Voit lisäksi ottaa käyttöön viestin näyttämisen kaikissa yhteensopivissa mobiililaitteissa määritettyjen raja-arvojen saavuttamisen jälkeen ottamalla viestit käyttöön Settings (Asetukset) -valikkokohdassa.

Jos et poista tankkauspysähdysten tietoja, ne säilyvät tallennettuina mobiililaitteessasi, kunnes poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

Voit ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa SKODA Connect LITE -sovelluksen asetuksissa ja mobiililaitteen asetuksissa.

VI. Parking Space -toiminto

Parking Space tallentaa auton viimeisimmän tunnistetun sijaintipaikan ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa ja näyttää sen kartalla, mukaan lukien pysäköinnin kellonaika ja kesto. Toiminnon avulla voit navigoida pysäköintialueella tai lähettää ajoneuvon sijaintitiedot muille esimerkiksi teksti- tai sähköpostiviestillä. Auton pysäköintipaikan määrittämiseksi mobiililaitteen paikannustiedot tallennetaan ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa heti, kun auton ja sovelluksen välinen yhteys katkeaa matkan jälkeen. Tunnistettu pysäköintipaikka näytetään sen jälkeen Google Maps -palvelun karttaosiossa.

Voit milloin tahansa ottaa geodatan siirtämisen käyttöön tätä palvelua varten tai poistaa sen käytöstä mobiililaitteen asetuksissa.

Tiedot viimeisimmästä pysäköintipaikasta säilyvät tallennettuina mobiililaitteessasi, kunnes poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

VII. Tires-palvelu

Tires-palvelussa voit lisätä keskeiset tiedot käyttöön valitsemistasi renkaista (talvirenkaat/kesärenkaat/nastarenkaat/kitkarenkaat) ja tiedot esimerkiksi rengasvalmistajasta, renkailla ajetuista kilometreistä ja valmistuspäivämäärästä (DOT) sekä renkaidenvaihtoajasta. Lisäksi voit ottaa käyttöön muistutuksen vaihtoajasta. Lisäksi valitsemallesi ŠKODA-huoltopalvelukumppanille voidaan lähettää vastaava mukautettu huoltopalvelupyyntö renkaiden vaihtamiseksi tai uusien renkaiden ostamiseksi (katso Huoltopalvelupyyntö-kohdasta tarkemmat tiedot välitetyistä tiedoista).

Jos olet ottanut ilmoitukset käyttöön, saat muistutuksen ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa sovitusta renkaidenvaihtoajasta.

Jos et poista renkaiden tietoja, ne säilyvät tallennettuina mobiililaitteessasi, kunnes poistat SKODA Connect LITE -sovelluksen asennuksen.

VIII. Data backup & recovery -palvelu

Data backup & recovery -palvelu on tietojen varmuuskopiointi- ja palautuspalvelu, joka suojaa tietojesi menetykseltä. Palvelua käyttämällä voit esimerkiksi siirtää tietosi uuteen mobiililaitteeseen, jos vanha laitteesi häviää tai vaihdat sen uuteen. Voit siirtää palvelussa tiedot iOS-järjestelmästä Android-käyttöjärjestelmään tai päinvastoin.

SKODA Connect LITE -sovelluksessa tallennetuista tiedoista luodaan tätä tarkoitusta varten varmuuskopio (”Tietojen varmuuskopio”) Volkswagen AG -palvelimessa seuraavien palvelujen osalta:

 • Trips
 • Challenges
 • Service Partner
 • Service and Schedule
 • My SKODA
 • Statistics
 • Fuel Monitor
 • Parking Space
 • Tires

Lisäksi SKODA Connect LITE -sovelluksen asetukset välitetään samaa tarkoitusta varten Volkswagen AG:n palvelimeen.

Voit poistaa varmuuskopion Volkswagen AG:n palvelimesta valitsemalla asetuksista Data Backup (Tietojen varmuuskopiointi) -kohdan ja siirtymällä kohtaan Other Options (Muut asetukset).

Mobiilidatan määrän minimoimiseksi suuret tietomäärät (> noin 100 kt) siirretään vain WiFi-yhteyttä käyttämällä. Varmuuskopio luodaan vähintään kerran päivässä. Tietoturvan varmistamiseksi ŠKODA Connect LITE -sovellukseen voidaan liittää vain yksi ŠKODA ID -käyttäjätili ja sitä voidaan käyttää vain yhdellä laitteella kerrallaan.

IX. Support-tukipalvelu

Jos tarvitset tukipalveluja, voit ottaa yhteyttä ŠKODA Connect LITE Support -tukipalveluun esittämällä tukipalvelupyynnön tai soittamalla puhelimella. Jos valitset tukipalvelupyynnön lähetysvaihtoehdon, seuraavat tiedot lähetetään ŠKODA Connect LITE Support -tukipalveluun optimaalisen tuen tuottamiseksi ongelman ratkaisemista varten, mikäli tiedot ovat tallennettuina ŠKODA Connect LITE -sovelluksessa:

 • Sähköpostiosoite
 • Puhelinnumero
 • Maa ja vuokraaja
 • Malli
 • Ajoneuvon valmistenumero
 • Älypuhelimen malli
 • Älypuhelimen koodinimi (vain Android-laitteet)
 • Älypuhelimen järjestelmä ja versio
 • Sovellusversio
 • Datapistokkeen sarjanumero
 • Datapistokkeen tehdasohjelma
 • Datapistokkeen versiotietojen taulukko
 • Kuvaus ongelmasta (jos käyttäjä on täyttänyt kentän)

Kun käyttäjä valitsee Call Support -vaihtoehdon, ääniyhteys muodostetaan. Kun soitat puhelun, vain puhelinnumerotietosi välitetään.

X. Auxiliary Heater -lisälämmitin (Digades GmbH / dfreeeze)

Auxiliary Heater -palvelun tuottaa Digades GmbH, Äußere Weberstraße 20, 02763 Zittau, Saksa. Palvelun käyttämiseen sovelletaan Digades GmbH:n / dfreeezen tietosuojaehtoja. Lisätietoja tietojenkäsittelystä ja käyttöehdoista on käyttöehdoissa.

Kun olet luonut käyttäjätilin Digades GmbH -palvelussa, voit kirjautua palveluun Volkswagen Connect -sovelluksessa ja hallita auton lisälämmitintä käyttämällä dfreeeze-käyttäjätilisi käyttöoikeustietoja. Käyttöoikeustietosi tallennetaan vain paikallisesti mobiililaitteeseesi eikä niitä välitetä Volkswagen AG:lle.

Lisälämmittimen hallintakomentosi välitetään mobiililaitteestasi suoraan Digades GmbH:n datapalvelimeen, joka puolestaan välittää komennot autoosi asennettuun dfeeeze-moduuliin.

Volkswagen AG ei välitä mitään SKODA Connect LITE -sovelluksen tai SKODA ID -tunnuksen käytön yhteydessä käsiteltyjä käyttäjän henkilötietoja Digades GmbH:lle.

C. Muuta

ŠKODA Connect LITE -sovellus lähettää integroitujen sovellustietojen kautta valikoituja ilmoituksia käyttäjän mobiililaitteeseen (lukitusnäytössä). Ilmoitusten valikoimaa voi hallita sovelluksen asetuksissa.

Voit ottaa ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä milloin tahansa mobiililaitteesi asetuksissa.